Hopp til innholdet

Kaffekos takker for seg

Lørdag 24. april er siste åpningsdag for Kaffekos på Manglerud Senter. Rashid og kona Nadira takker for seg etter å ha drevet på senteret i 16 år, siden 2005.

Drømmen om å drive en kafe har ligget der i alle år. Rashid jobbet fra 1976 til 1981 som hotellmedarbeider på SAS-hotellet ved Holbergs gate i Oslo og har derfra med seg masse erfaring innen serveringsyrket. I 1981 startet han opp egen dagligvareforretning i Bergens gata på Sagene, som han drev helt frem til 2005. Det året begynte drømmen om en egen kafe på alvor og Rashid begynte å lete etter et godt lokale. Han tittet flere steder, men endte til slutt opp med å komme i dialog med den tidligere eieren av Kaffekos på Manglerud Senter og kom til enighet om å ta over driften på senteret sammen med sin svigersønn Azeem. Det var selvsagt litt utfordringer i begynnelsen. Det var mye nytt å sette seg inn i med tanke på å drive en egen kafe for første gang. Nye rutiner skulle læres, 5 nye deltidsansatte, og de skulle bli kjent med senteret og ikke minst kundene. Dette gikk seg heldigvis til etter hvert og de ble tatt svært godt imot her på Manglerud. Vårt hovedfokus var å yte ekstra god service.

Bilde av ansatte på Kaffekos på Manglerud

Rashid ser tilbake på de 16 årene med mange gode minner. Alle årstider hadde sin sjarm, hvor vi tilpasset fristelsene til kalde vinterdager med varm drikke og varme sommerdager med kalde fristelser. For 3 år siden startet kona til Rashid, Nadira å jobbe på senteret.

Med stadig endringer av smitteverntiltak: åpent for servering, men med redusert antall plasser, kun åpent for take away, nedstengt kjøpesenter og oppfordringer om at folk holder seg hjemme, har det siste året med koronapandemien har vært tøft, både økonomisk og mentalt. Sammen med senteret har vi sett på andre mulige løsninger, men vi landet til slutt på den beslutningen at vi ønsker å gi oss nå på Manglerud Senter. Nå skal Rashid og Nadira ta seg en lang velfortjent ferie og bare slappe av.

Når vi har fått hentet inn nytt overskudd, får vi se hva fremtiden byr på.

Vi kommer til å savne det gode samholdet på senteret, de gode kollegaene her og våre trofaste kunder. De har virkelig bidratt til å gjøre hver eneste dag bedre.

Bilde av ansatt på Kaffekos på Manglerud

Kaffekos vil fortsatt være å finne på Bøler og Oppsal Senter.

Manglerud Senter ønsker å takke Rashid, Nadira og resten av gjengen masse lykke til videre. Tusen takk for godt samarbeid i alle år.