Hopp til innholdet

Ny start

Nytt år, nye muligheter

Et nytt år kan være en gylden mulighet til å starte med blanke ark, også i hjemmet. Hos oss finner du en rekke butikker som kan inspirere til å finne gode løsninger for oppbevaring og strukturering av hjemmets ulike rom.

I disse dager tilbringer mange mye mer tid hjemme enn tidligere, hos noen sitter flere av familiens medlemmer på hjemmekontor og man trenger kanskje å skape praktiske soner for jobbing i ulike rom. Vi har satt sammen noen tips for å skape et mer strukturert og ryddigere hjem:

 1. Kvitt deg med ting du ikke bruker
  For å skape et ryddigere og mer organisert hjem bør man først selge, gi bort eller donere bort ting man ikke lenger bruker eller har behov for. Bruk gjerne lokale arve-/byttegrupper eller finn.no så kan tingene du ikke lenger trenger leve videre hos noen andre.
 2. Alt må ha en fast plass
  Ting som ikke har en fast plass i hjemmet ender man ofte opp med å lete undøvendig etter. Ha faste plasser til ting, så er det enklere å rydde det på plass og enklere å finne igjen.
 3. Oppbevar ting i gjennomsiktige bokser - etter samme kategori.
  Bokser eller annen oppbavaring man kan se igjennom gjør det enkelt å se hva man har, både til matoppbevaring eller annen oppbevaring. Hos Nille finner man et godt utvalg oppbevaringsbokser og Jernia har lekre glasskrukker for matoppbevaring. Foto: nille.no
  hylle_2
 4. Rydd i kjøleskapet - lukt og smak
  Vi kaster mye mat i Norge, også mat som fint kan spises. Rydd jevnlig i kjøpeskapet slik at du har god oversikt over hva du har og kan planlegge deretter. Vårt tips: sett syltetøyglass, tacosaus, ketchup m.m på dette lokket som også kan brukes som brett fra Nille, så kan du enkelt løfte frem alt for å se hva man har!
 5. Roter i barnas leker
  Sett frem kun at utvalg av barnas leker i åpne hyller slik at de enkelt kan se hva de har. Roter jevnlig på lekene, slik at de opplever at lekene virker "nye". Unngå å lagre leker i store, uoversiktelige bokser som gjør det vanskelig å se hva som faktisk finnes av leker.
 6. Bruk heller 15 minutter på å rydde å vaske hver dag
  enn å bruke opp helgen til store vaskeprosjekter. Samle alle rengjøringsprodukter på ett sted i en fin kasse.

Ble du inspirert til å rydde og organisere? Vi har det du trenger til en start på Manglerud Senter.

 

Sist oppdatert: 11.01.22